Maia Sandu de ZIUA COMEMORĂRII VICTIMELOR DEPORTĂRILOR neștiind cum se sărbătorește a tăiat porcul!

Data de 6 iulie este zi de doliu pentru comemorarea băștinașilor noștri, părinților, fraților și surorilor noastre, moșilor și strămoșilor noștri – victime a celui de-al doilea val de deportări (5-6 iulie 1949). Tradiția spune că în această zi se depun flori la monumente și se coboară drapelele de stat, dar în acest an lumea a comemorat cum a putut!

Premierul Maia Sandu, neștiind despre obiceiuri, a mers la piață și a cumpărat un porc. După ce a trecut cu el pe lângă monumentul Victimelor deportărilor, a mers împreună cu Dodon la Condrița, l-au chemat pe Mitropolitul Moldovei să-l sfințească, iar apoi l-au tăiat.

După acestă ceremonie oficială, Maia Sandu a mers și s-a distrat la un festival din Romania în semn de solidaritate cu victimile blocului căzut la Otaci.

,,Am schimbat guvernarea oligarhică și mafiotă, iar acum trebuie să schimbăm mentalitatea oamenilor! O să ridicăm o Moldovă nouă, bazată pe principii, valori și oameni buni! Schimbările în țară se fac și ele sunt foarte mari!” a declarat Maia Sandu continuînd să sărbătorească la festival.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑